Protecția datelor: 5 căi de îmbunătățire

protectia datelor

Pentru protecția datelor, credem că prevenirea este cea mai importantă. Pentru o prevenire eficientă, informarea este primul pas. Clienții noștri beneficiază constant de informații actualizate. De exemplu, iată un sumar al unui articol recent scris de Jack Danahy, disponibil în limba engleză aici.

Echipa Hacker News dedicată securității cibernetice se referă la provocările evoluției tehnologice continue și metodele dedicate pentru protecția datelor, măsuri organizatorice și tehnice pe care le puteți aplica. Cele 5 căi de îmbunătățire a securitatii cibernetice la care se refera:

  • Evaluați obiectivele de afaceri din punct de vedere al securității cibernetice, alegând o metodă de detecție adecvată specificului de activitate. De exemplu, soluțiile diferă, daca aveți o rețea legată la un server, față de stocarea în cloud la furnizori testați, de încredere.
  • Eliminati vulnerabilitatile inainte ca acestea sa intre in etapa de detectare a amenintarilor cibernetice, inainte ca ele sa fie exploatate, pornind de la evaluarea codului propriu, pana la aplicatiile utilizate si configuratiile tertilor.
  • Aliniati masurile dedicate pentru protectia datelor din surse multiple, pentru a dezvolta o serie de studii de caz si scenarii de lucru, inclusiv rezultate vizate, inspectand activitatile web, inregistrarile (log) si datele din retea.
  • Folositi rapoarte analitice pentru a detecta atacurile sofisticate, atat in timp real, precum si in tipare istorice, aplicand programe informatice de invatare (inteligenta artificiala).
  • Aliniati-va obiectivele de securitate la nevoile afacerii, atat din punct de vedere al mijloacelor tehnologice dedicate pentru protectia datelor, cat si din punct de vedere al resurselor umane.

Oricand aveti nevoie, puteti accesa resursele expertilor nostri. Va punem la dispozitie o serie de masuri tehnice si organizatorice pentru protectia datelor, personalizate in functie de nevoile dumneavoastra specifice. Contactati-ne cu incredere!