Incidente de securitate cibernetică: de ce apar breșele?

incidente de securitate

Frecvenț de raportare a unor incidente de securitate cibernetică este în creștere exponențială. Pe de o parte, a crescut gradul de conștientizare a importanței raportării breșelor, pe de altă parte, s-a înmulțit numărul dispozitivelor vizate de atacuri cibernetice.

De cele mai multe ori, conform studiilor, cauzele incidentelor de securitate au legătură directă cu eroarea umană. Fie neglijența, fie lipsa de cunoștințe, fie naivitatea unui angajat sau a unei persoane din interior a declanșat un incident de securitate a datelor.

Deseori, cauza identificată a unei breșe a fost furtul sau actele de sabotaj. Mai multe informații puteți citi în articolul de aici, în limba engleză. Accentul este pus pe importanța sesiunilor de training pentru angajați, pentru a reduse riscurile și pentru a evita consecințele unor breșe de securitate.

Un alt studiu, comentat aici, arată că peste două treimi dintre participanți (64%) cred că organizația lor a suferit în ultimele 12 luni, direct sau indirect, o breșă de securitate din cauza accesului angajaților. De exemplu, furtul sau pierderea parolelor scrise a fost problema identificată de 60% dintre respondenții studiului. Comunicarea acestora între colegi a fost problema identificată de 58% dintre participanții la sondaj.

Aceste situații apar chiar și la organizații care utilizează instrumente de management controlat al parolelor de acces la sistemele informatice.

Fie că aveți nevoie de soluții de consultanță pentru protecția datelor, fie de training pentru angajații dumneavoastră, puteți avea încredere în noi. Vă vom sprijini pentru a reduce riscurile și neplăcerile generate de astfel de incidente de securitate, cauzate din eroare umană.